2014. szeptember 21., vasárnap

Hajápolási rutinom (könnyen zsírosodó haj)

Csináltam már egy arcápolási rutint nem régen, de úgy gondoltam, hogy a hajápolásomat is bemutatom, hiszen egyáltalán nem hosszú, nem használok sok terméket, mert nincs rá szükségem, és a hajamat sem szeretném vele terhelni.

Azt már olvashattátok, hogy elég könnyen és hamar zsírosodik a hajam, így régebben volt, hogy kétnaponta kellett mosnom, amit nagyon nem szerettem, viszont most akár négy napig is ki tudom húzni (vannak jó kis frizuráim, amivel valamennyire elé tudom fedni, hogy már nem olyan friss a loboncom). Ez többek között az új hajápolási rutinomnak is köszönhető, hiszen drasztikusan meg kellett változtatnom, hogy egy sokkal egészségesebbnek tűnő, tovább tartó végeredményt kapjak. Úgy érzem, hogy pár hónap elteltével (szerintem ti se számítsatok gyorsabb változásra, mivel elég sok idő kell a hajnak, hogy teljesen regenerálódjon) végre megint olyan a hajam, amilyen volt régebben. De akkor lássuk is, hogy mik azok a dolgok, amiket fontos betartani, ha igazán szép, egészséges hajat szeretnénk.

Sokkal jobban szeretek a kádban hajat mosni, ugyanis a tusolóban a tusrózsa a falba van szerelve nálunk, így az erősségén sem lehet állítani, és a kezemben sem tudom tartani, ami szerintem nagyon fontos, hiszen így lehet azokra a területekre iránytani, amikhez nehezebben lehet hozzáférni.Ugyanis ha nem tudsz rendesen hozzáférni egyes területekhez, akkor félő, hogy marad valamennyi termék a fejbőrödön.

A víz hőmérséklete éppen ilyen fontos, mint a fentebb említett dolgok. Langyos, inkább hidegebb vízzel hatásos hajat mosni, ami még kellemes. Ez azért fontos, mert a hajat bevonó réteg a meleg hatására (legyen az víz vagy hajszárító, hajvasaló) sérül, ezért is töredezik a haj, illetve a hajtőnél gyorsabban zsírosodik. 

Amikor a langyos vízzel bevizeztem a hajamat, akkor kezdem a samponnal. A L'orealnak az Elseve normál és zsíros hajra való samponát használom, ez már a harmadik tubus belőle, nekem tökéletesen bevált. Az is nagyon fontos, hogy ne vigyük fel "magában" a sampont, hanem keverjük össze némi vízzel, ezzel felhígítva, hiszen ha ezt nem tesszük meg, az is károsíthatja a hajat a nagy, sűrű dózis miatt. 


Figyelek arra is, hogy amikor ezt kimosom a hajamból, a tusrózsa intenzitásán állítok, a legerősebb fokozatra forgatom, így mindenhonnan remekül eltávolítja a maradék sampont. Ezután pedig újra samponozok, ezúttal kevesebbet használok, és inkább arra koncentrálok, hogy minél jobban beledolgozzam a fejbőrömbe a terméket.

Miután ezt is hasonlóan eltávolítottam a hajamról, jöhet a balzsamozás. A Gliss Kurnak a Million Gloss nevezetű hajregeneráló balzsamát használom, ami fakó és fénytelen hajra lett kifejlesztve. Nagyon meg vagyok elégedve ezzel a balzsammal, mert az illata mennyei, és ahogy kimosom a hajamból, már érezhetően puhább lesz tőle. A zsíros hajúaknak egyik fő szabályuk, hogy a balzsamot soha, de soha ne vigyék fel a hajtöveikhez is. Ez nagyon fontos, viszont lentebb a hajvégekre mehet nyugodtan, főleg, ha töredezettek a szálak, hiszen a termék segít regenerálni őket. 


 Miután ezekkel mind végeztem, egészen hideg vízzel, normál fokozaton jól leöblítem a hajam, hiszen ez a lépés segít teljesen lezárni a haj felső rétegét, hogy ne veszítsen a nedvességéből, ami a töredezéshez, szárazsághoz vezet. Akár hiszitek, akár nem, talán ez a lépés a legfontosabb, enélkül nem az igazi, hiszen hihetetlenül puhává varázsolja a hajat. 

A hajamat csak akkor szárítom meg, ha sietek valahova, mivel a fentebb leírtak miatt nem ajánlott ehhez a módszerhez folyamodni, mert a hő csak kiszárítja a hajat, így ha van időm, megvárom, hogy megszáradjon magától. Azonban a rohanok, akkor mindig használok hővédőt, ami nem csak védi a hajszálakat, hanem regenerálja is egyben, így még puhább, fényesebb lesz a végeredmény.  


Nektek milyen bevált módszereitek van a hajatok ápolásával kapcsolatban? Esetleg megtetszett valamelyik termék, vagy már ki is próbáltátok? Írjátok meg!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése