2014. július 28., hétfő

Highlighter, bronzosító, és a pirosító

Sziasztok! Ismét az arcról ejtek néhány szót, hiszen úgy éreztem, hogy az alapozókkal még nem zártuk le teljesen ezt a témát, mert a highlighter, a bronzosító és a pirosító is az arcra való termék. Most erről fogok egy kicsit beszélni, bemutatni őket, ha esetleg valamelyiket nem ismernétek, vagy eddig nem mertétek alkalmazni.



Mi az a highlighter? Hova kell használni, mire szolgál? A highlighter egy  nagyon világos szín (pezsgőszín, rózsaszín, lilás árnylat), amit azokra a területekre viszünk fel, amiket szeretnénk kiemelni az arcunkon. Ez persze nem lehet akármelyik terület, meg van a helye. Általában egy úgy nevezett "T-zónába" viszik fel a highlightert, ami a homlok közepétől kezdődik, és egészen az állig ér. Tehát magába foglalja az orr vonalát, az arccsont tetejét, a száj feletti részeket, de a szemöldökcsontról se feledkezzünk meg. 
A highlighterek között is vannak különböző változatok: vannak matt highlighterek, fényesebbek, de csillámost is lehet kapni a boltokban. Ha esetleg megjött hozzá a kedved, hogy használj highlightert, de nem szívesen költenél rá pénzt, akkor van egy jó hírem: egy egyszerű világos szemhéjfesték is kiválóan megfelel erre a célra. 
Több féle highlighter létezik, nem csak porállagú. Folyékony, krém és ceruza formájában is meglehet vásárolni. Én eddig csak porállagút  és ceruzát alkalmaztam, és tökéletesen beváltak. A ceruza egyébként a szemöldökcsontra nagyon jó, sokkal könnyebb vele dolgozni kisebb területeken. 

Mi az a bronzosító, hova kell használni, mire szolgál? A bronzosítóval egyfajta kontúrozást lehet elérni, ha az arccsont alá, szépen eldolgozva viszel fel egy keveset. Mivel a bronzosító barnásabb színű, tehát sötétebb, mint az alapozód, megint csak kiemelésre használatos, mint a világos highlighter. A bronzosítót teljesen más helyeken kell alkalmazni, mint a highlightert. Leginkább az arc vagy esetleg az orr keskenyítéséra alkalmas, ha megfelelő helyre viszünk fel belőle. Ha csücsörítetek a szátokkal, akkor az arccsontotok alatt egy kis mélyedés keletkezik. Ez az a hely, ahova a bronzosítót kell felvinni, szépen eldolgozva az éles széleket. Az orr széleire is előszeretettel alkalmazzák, de leginkább azok, akiknek szélesebb az orruk, hiszen ezzel optikailag keskenyítik. A halántékra, valamint az állkapocs vonalán is nagyon jól mutat. Az ecsetekre még nem szerettem volna kitérni, de itt hangsúlyoznám, hogy nagyon nem mindegy, milyen ecsetet alkalmazol, a kontúr ecsettel lehet legjobban eldolgozni. 
Természetesen porállagú és krémesebb állagú bronzosítót is lehet kapni a boltokban, de én sokkal inkább a porállagút ajánlom, mert sokkal könnyebb vele dolgozni. Mint a highlighter esetében, itt is találhattok matt és fényesebb változatokat is.

Mi az a pirosító, hova kell használni, mire szolgál? A pirosító egy rózsaszínes, pirosas, sárgás (kinek mi áll jól) árnyalatú termék, melyet a highlighter és a bronzosító közé, tehát az arccsontodra viszel fel. Arra alkalmas, hogy egy kis szín vigyen az arcodra, kiemelje a szép arccsontodat, és egészségesebbnek tűnjön az összhatás. Míg a highlightert és a bronzosítót több helyre is fel lehet vinni, a pirosító szigorúan marad az arccsont környékén, persze lehet variálni, hogy kintebb vagy beljebb helyezzük el. Természetesen pirosítóból rengeteg árnyalatot kaphatunk a boltokban, egészen a rikító rózsaszíntől a halvány barackvirág színig, és persze állagból is válogathatunk. Matt és fényesebb változatok is a boltokba kerültek, de én még továbbra is a matt mellett szavazok, mert azzal lehetetlen mellényúlni.

Nektek melyik termékek jöttek be ezek közül, és mik azok, melyeket mindennap használtok? Esetleg van olyan, amit szívesen kipróbálnátok, csak eddig nem mertétek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése