2014. július 30., szerda

A primer és a korrektor

Sziasztok! Most egy rövidebb poszttal érkeztem, ezúttal két termékre fogok kitérni. Valójában ezt a posztot már hamarabb szerettem volna publikálni, de teljesen elfeledkeztem róla. Nos, jobb később, mint soha, úgyhogy most következzen néhány szó a primerekről és a korrektorokról.



Mit jelent a primer? Hova használjuk, mire szolgál? A primer lényegében az alapozásra készíti fel az arcot. Az állaga és a pigmentáltsága hasonló egy BB vagy egy CC krémhez. A fedése nem túl erős, mivel erre jön rá az alapozó. Mattítja a bőrt, valamint eltünteti a piros foltokat, kiegyenlíti az arcunk színét. A szemhéjra is lehet kapni primert, ami arra is kiváló, hogy az arra kerülő szemhéjfestéket megtartsa. 
Nos, én még sosem használtam primert, így tapasztalatokat nem nagyon tudok hozzáfűzni. Azonban már rengeteg alapozót lehet kapni, ami "három az egyben" funkcióval van ellátva, tehát primer, alapozó és korrektor is egyben. Van egy BB krémem, ami "öt az egyben" hatást ígér, de a címkéből nem derül ki, hogy mégis mi az az öt dolog, amit belezsúfoltak a krémbe. 

Mi az a korrektor? Hova használjuk, mire szolgál? Valószínűleg erről a termékről már többet hallhattatok, és a többség használ is korrektort, de egy kis útbaigazítás senkinek sem árt. A korrektort általában az alapozóra visszük fel, de lehet előtte is, kinek hogy a kényelmes. 
Én azt javaslom, hogy egyszerre többet is használjatok, az oka pedig a következő: többféle állagú korrektor létezik, s nem mindegy, hogy az arcotok mely területeire használjátok. Ugyanis ha egy pattanásra visztek fel egy folyékony állagú alapozót, akkor sokkal könnyebben elkenődhet, nem ragad meg rajta olyan könnyen. Ezért a bőrhibákra érdemes egy habállagú korrektor alkalmazni, mert a sűrűbb állaga miatt megragad a pattanásokon, így sokkal jobb eredményt érhettek el vele.
A folyékony állagú korrektor sem hasztalan, mivel a szem alatti karikákra az a tökéletes. Arra figyeljetek, hogy míg a habállagú korrektor az alapozóval megegyező színű, a folyékony korrektor, amit a szem alatt használtok, világosabbnak kell lennie egy árnyalattal az alapozó színétől. Persze ez nincsen kőbe vésve, lehet hasonló is, de sokkal üdébbnek tűnik az arc, ha a szem alá egy kicsivel világosabb szín kerül. Arra sem árt figyelni, hogy a túl folyékony korrektorok a szem alatti kis ráncokba előszeretettel megülnek, ezért ezzel a termékkel lehet, hogy sokáig kísérletezni kell, mire megtaláljátok a tökéleteset. 

Remélem, hogy tudtam segíteni. Szívesen olvasom a kommentjeiteket, hogy nektek mik voltak azok a termékek, amik beváltak, és azok, amik kevésbé, esetleg hogy mit szeretnétek beszerezni a jövőben ezek közül!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése