2014. július 24., csütörtök

5 természetes fogfehérítő módszer

Az "egy hozzávalós" szépségápolási trükkök cikke írása közben egyből megtetszett az epres fogfehérítési módszer. Egy olvasó írt is ezzel kapcsolatban a chatbe, hogy neki is van egy bevált módszere, és akkor döntöttem el, hogy a természetes fogfehérítésnek egy külön cikket is kéne szánnom, hiszen nagyon hasznos tud lenni. Öt módot szedtem össze, ezek között a legtöbb hozzávaló nagyon könnyen beszerezhető, illetve otthon is biztosan tartotok belőlük.



1. Szódabikarbóna és fogpor. A drogériákban fogkrém mellett fogport is lehet kapni. Egy adag fogporhoz keverj hozzá egy teáskanálnyi szódabikarbónát, s hetente egyszer használd fogmosáshoz. A fogkő eltávolítására is alkalmas. Az egyik olvasó a szódabikarbóna plusz citromlevet ajánlotta, ami megint csak egy jó megoldás, azonban ritkábban lehet csak alkalmazni a citrom savassága miatt.

2. Tengeri só és fogpor. A háztartásban a szódabikarbóna mellett előfordulhat a tengeri só is, amit a szódabikarbónához hasonlóan kell alkalmazni: a fogporral összekeverve. Szintén fogkő ellenes anyag, valamint antibakteriális hatású is egyben.

3. Narancshéj. Egy másik posztban megemlítettem ugye, hogy az eper is nagyon szépen kifehéríti a fogakat. A narancs belső, fehér héja is alkalmas erre. Legközelebb, ha narancsot eszel, ne dobd ki a héját rögtön, hanem előtte szépen dörzsöld át vele a fogaidat.

4. Zeller. Nem csak egészséges, a fogadnak is gyönyörű fehérséget biztosít ez a zöldség. Ezzel nincs különösebb feladatod, ha "szembe jön" veled, akkor egyszerűen csak rágcsálj el belőle egy kis szálat. 

5. Kurkuma. Nem olyan gyakori a háztartásban, mint korábban felsorolt dolgok, viszont több jó tulajdonsága is van a fogfehérítésen kívül, érdemes utánaolvasni. Egy teáskanálnyi kurkumát keverj össze némi vízzel, majd a masszát kend rá a fogaidra. Vigyázz vele, mert a sárga port szinte mindent befog - a fogaidat kivéve, hiszen nekik gyönyörű fehérséget biztosít.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése