2014. július 20., vasárnap

5 "egy hozzávalós" szépségápolási trükk

Sokat keresgéltem az interneten természetes pakolásokról, praktikákról, azonban mindegyikhez annyira sok minden kellett (na jó, két-három dolog, de azokból az egyik biztos, hogy nem volt itthon), hogy bármennyire is tetszett, nem szántam rá magam, hogy összegyűjtsem a hozzávaló alapanyagokat, és elkészítsem. Azonban a Pinteresten nézelődve rábukkantam egy képre, és a hozzátartozó cikkre. Nem fordítás lesz, viszont a forrást feltüntetem, mert még sem az én fejemből pattant ki az ötlet. 


Citrom. Ez az egyik kedvencem, hiszen a hajra is megfelelő. Az a jó a citromban, hogy szinte mindig van otthon, és annyiféle dologra lehet használni! Ha a hajad nem elég fényes, akkor elég csak egy kis  citromlevet vízzel összekeverni, ráfújni a hajadra, és ezután már csak száradnia kell. Az a legjobb, ha a napon hagyod, hogy magába szívja, mert úgy még fényesebbnek fog tűnni tőle a loboncod. Továbbá, a korpás hajra is kiváló, úgyhogy ha ezzel a problémával küszködsz, akkor egy kis citromlevet masszírozz a fejbőrödbe (szerintem hajmosás után érdemes), majd öblítsd le. Az is nagyon fontos, hogy ne használjátok túl sokat ezeket a módszereket, mert a citrom könnyedén kiszáríthatja a fejbőrt, illetve a hajat is.

Búzacsíra olaj. Ez a kis csoda tele van E- és B-vitaminnal, magnéziummal, káliummal, és sok más tápanyaggal is. Az ekcémára például kiváló, és a bőrt is hidratálja, ha esetleg kiszáradt volna. A hajvégeket is megerősíti, valamint a töredezett, vékony körömnek is segítséget nyújt regenerálódni.

Papaja. Kiváló hajerősítő gyümölcs a krémes állagából adódóan. Zsíros hajra bátran alkalmazható, hiszen a fejbőrt megtisztítja a szennyeződésektől. A papaja negyedét turmixold össze, majd a hajkoronádra vidd fel az egészet, s 15-20 percig hagyd hatni. Ezután moss hajat úgy, ahogy a mindennapokban is szoktál. Egyébként arcpakolásnak is lehet használni, hiszen hidratál és ragyogóvá teszi a bőrt. 

Avokádó. A papajához hasonlóan az avokádó is krémesebb állagú, így a benne lévő zsírsavak hidratálják a kiszáradt bőrfelületet. A papajához hasonlóan kell alkalmazni: tehát turmixolás után mehet a hajra vagy az arcra, és 15-20 percig kell hatni hagyni. 

Eper. Az eper természetes fogfehérítő, ugyanis a benne lévő C-vitaminok eltávolítják a szennyeződéseket és a lepedéket. Nyomj össze egy epret egy villa segítségével, majd kend rá a pépet a fogaidra, és hagyd rajta állni 5 percig. Ezután öblítsd le. Az is lehetséges mód a fogfehérítésre, ha egyszerűen a következő alkalommal, ha epret eszel, leharapod a csücskét, és elkezded beledörzsölni a fogaidba a levét. Azonban mint a citromnál, ezt sem érdemes túl sokszor és sokáig használni, mert az eper arra is hajlamos, hogy a fogzománcot is lebontsa egy idő után. 


Ti kipróbálnátok valamelyiket, esetleg már meg is tettétek? Ha igen, melyiket, és mit tapasztaltatok? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése