2014. augusztus 9., szombat

Szemformák - Hozd ki a tiédből a legtöbbet!

Sziasztok! Eddig leginkább az arcról volt szó a blogon, valamint a hajról, illetve egyéb praktikákról, és sorolhatnám, de a lényeg, hogy a szemről még nemigen esett említés, pontosabban a szemformákról. Leginkább arról lesz szó, hogy milyen szemformához milyen szemsmink passzol a legjobban, vagyis mik azok a praktikák, amik segítenek abban, hogy a legtöbbet kihozzátok a szemetekből, az esetleges előnytelenségeket palástolni, és a remek adottságait kihangsúlyozni.

Ha már nézegetettek erről képeket, ti is tudhatjátok, hogy nem olyan egyszerű megállapítani az ilyesmit. Nem elég az, hogy odaállsz a tükör elé, és megnézed, mert általában többnek a keresztezéséből születik meg valakinek a szemformája. Tehát közel sem olyan egyszerű. Ezzel a bejegyzéssel egy kicsit segíteni akarok nektek, hogy legalább pár dolgot megállapítsatok a szemetekről, ha a formáját nem is.



Először is, szükséged lesz egy tükörre! Elég egy kicsike is, hiszen csak a szemeidet kell megnézned benne. Úgy gondoltam, hogy hírességek fotóit fogom megmutatni nektek hozzá, hogy lássátok, mennyire nem feltűnő a szemformájuk, amikor szépen ki vannak sminkelve. 

Jessie J
Átlagos szemforma. Ez a legalapabb szemforma, az úgymond "tökéletes". De mint mondtam, általában több szemforma kereszteződéséből jön létre valaki szeme, úgyhogy nagyon kevés embernek adatik meg, hogy ilyen a formája. Ezen a szemen minden smink jól áll, bátran lehet variálni, a mozgószemhéj pedig jól látszik még akkor is, ha ki van nyitva az illetőnek a szeme, ezért a szemfestékekkel is lehet kísérletezgetni.





Blake Lively


Csuklyás szemforma. Ezt azt jelenti, hogy a mozgószemhéjra rálóg a szemöldök csont, így vagy csak egy kicsit, vagy egyáltalán nem látszik ki alóla. Ennél a sminknél arra kell figyelni, hogyha a mélyítővonalat szeretnénk egy sötétebb színnel kiemelni, akkor fentebb, a szemöldökcsontra is vigyünk fel, hogy látszódjon is valami belőle. A tusvonalat nem érdemes erősen meghúzni, mert akkor olyannak fog tűnni a sminked, mintha az egész mozgószemhéjadat kented volna feketére, így érdemes egy nagyon vékony vonalat húzni közel a szempillák tövéhez. Ha pedig kis farkincát akarunk neki húzni, akkor arra nagyon ügyeljünk, hogy a mélyítővonal folytatásában tegyük. Ha a felső vízvonalra fekete szemceruzát viszünk fel, azzal még inkább kiemelhetjük a tusvonalat.

Jennifer Aniston
Közel ülő szemek. Onnan tudod megállapítani, hogy közelülő-e a szemed, hogy két ujjaddal leméred a szemed hosszát, majd arra a területre húzod, ami a két szem között helyezkedik el. Ha az ujjaid belelógnak a szemeidbe, akkor neked bizony közel ülnek a szemeid. Ez esetben arra figyelj nagyon, hogy a külső V-be kerüljenek a sötét színek, belülre pedig világos, fehér színeket alkalmazz. Ez sokat tud segíteni, hiszen optikailag azt a hatást kelti, hogy a szemeid távolabb helyezkednek el egymástól. Ezen a pár dolgon kívül nem nagyon kell másra ügyelni, mivel nem olyan feltűnő a jelenség, csupán azt kell elkerülnöd, hogy kihangsúlyozd még jobban. 

Miranda Kerr
Távol ülő szemek. Ha a két ujjacskád mellett még marad némi hely, akkor neked minden bizonnyal távol ülnek egymástól a szemeid. Egyébként csak megjegyezném, hogy ez egyáltalán nem rossz tulajdonság (bár egyik szemforma sem az), hiszen a legtöbb modellnek is ilyen szemei vannak! Ez esetben semmiképp se hangsúlyozd ki a szemeid belső felét, azaz világos színek ne nagyon kerüljenek arra a részre, mivel az csak még jobban kifelé tolná a szemeidet. Azzal tudsz "csalni", ha nem nagyon feltűnően, de a belső részekre több sötét színt viszel fel. Ennek a szemforma sminkelésének az a titka, hogy a szemhéjpúdert ne húzzátok túl a szemeiteken. Nagyon jól festenek, tudom, csak épp nem ennél a szemformánál. 

Penelopé Cruz
Előreugró szemek. Onnan lehet felismerni ezt a szemformát, hogy a mozgószemhéj sokkalta hangsúlyosabb a szemöldökcsontnál, tehát az egész látszódik, rásimul a szemgolyóra. Még smink nélkül is egyből odaterelődik rá a tekintetünk, így felesleges nagy hangsúlyt adnunk neki, mert akkor csak ijesztően fog hatni. A matt színeket részesítsék előnyben az előreugró szeműek, mert a csillogás csak jobban kiemeli a szemeket. Plusz arra is érdemes figyelni, hogy inkább sötétebb színeket alkalmazzatok, azok is csak a mozgószemhéjra kerüljenek fel, a mélyítővonalat felesleges még jobban kiemelni. Az alsó vízvonalon jó mutat a fekete szemceruza, mert ezzel is odairányítjuk a tekintetet a szem alsó részére. A füstös smink mindenképpen jól mutat ezen a szemen, és ha már a mozgószemhéj ilyen jól látszik, a nagy, drámai tusvonalak sem hanyagolhatóak el. 

Julianne Moore
Mélyen ülő szemek. Mint a neve is mutatja, a szemek jó mélyen ülnek a szemüregben, ezért a szemöldökcsont sokkal hangsúlyosabb, mint a mozgószemhéj. Még egy érdekes jellemzője: a belső szemzug valamennyivel vastagabb, és kifelé vékonyodik a mozgószemhéj. Mivel a kiemelés a cél, világos színeket kell használnunk leginkább. A mozgószemhéjra, valamint a belső szemzugba is világos színt kell alkalmazni, ezzel kiemelve a szemet. A mélyítővonalba egyáltalán ne kerüljön sötét szín, vagy csak a szem külső oldalára, mivel az még jobban elmélyíti a szemet. A highlightereknél már szó volt arról, hogy a szemöldök alatt, a szemöldökcsonton is nagyon jól mutatnak, mivel kiemeli a szemöldök szép ívét. Itt semmiképp sem előnyös, hiszen a szemöldökcsont már így is jóval előbb helyezkedik el a szemnél. Mivel a belső szemzug alapjáraton is vastagabb, így ha tusvonalra vágysz, akkor ne húzd egészen be, kintről nézve a háromnegyedénél vékonyítsd és zárd a fekete vonaladat. 

Palvin Barbara
Mandulavágású szemforma. Valójában, ez a szemforma is a "tökéletes" kategóriába sorolható, hiszen minden smink jól áll rajta. A formája megegyezik a lekonyuló szemmel, viszont a vége felfelé görbül. Nagyon sok helyen olvastam, hallottam, hogy ha valakinek ilyen alakú a szeme, akkor még jobban hangsúlyozza ki. Emiatt most egy kicsit kilóg a sorból, mert az eddigi szemformák arról szóltak, hogyan is palástoljuk a hátrányait. Ennél viszont egy gyönyörű tusvonal, egy kívül sötétebb smink még jobban kiemeli a szemforma gyönyörű ívét. Úgyhogy mondhatni én is azon az állásponton vagyok, hogy ha valakit megáldottak egy mandulavaságú szemmel, akkor ne próbálja meg elfedni, hanem még tegyen rá egy lapáttal smink segítségével. 

Katie Holmes

Lekonyuló szemforma. Ez a szemforma a mandulavágású szem ellentéte. Igaz, a forma ugyanaz, de a vége lefelé ível, ezért kicsit szomorúnak tűnik tőle az, akinek a szemformája hasonló. Hogy a "lekonyulást" megemeljük, a szem belső felére világos színeknek kell kerülniük, a kívülre pedig sötét, erőteljes színeknek. Az is fontos, hogy a szemfesték is kicsit feljebb íveljen, ezzel is emelve a szemen. A tusvonal rengeteget dobhat a sminken, utána még nehéz is megmondani, hogy az illetőnek lefelé konyul a szeme. Ha szépen hosszan, felfelé ívelve kihúzzátok, az máris ellensúlyozza a szomorkás tekintetet. 



Remélem, hogy tudtam segíteni ezzel a bejegyzéssel, és most már egy kicsit ti is jobban tisztában vagytok a szemetek formájával, és hogy milyen smink mutat jól rajtatok. Esetleg van olyan smink, ami nagyon bevált a szemformátokra, és akár a mindennapjaitokban is alkalmazzátok? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése