2014. augusztus 24., vasárnap

Sminkes praktikák - Összetört, kifogyott termékek és egyéb hasznos dolgok

A mai téma kicsit más lesz, mint az eddigiek, hiszen most olyan praktikákról fogok írni, ami egyrészt segít az olyan termékek "újrahasznosításában", amik már kifogytak, plusz a meglévő termékekből is lehet mást kialakítani, ha a jelenlegi nem annyira tetszik. De egy összetört púderen vagy szemhéjpúderen is könnyedén lehet segíteni.



Ha egy szempillaspirálod beszáradt (ha nem akarod emiatt eldobni, akkor pár csepp forró vizet csepegtess bele. Ez tussal is működik), vagy esetleg teljesen kifogyott, akkor ne szabadulj meg az egész csomagolásától. A kefe részét távolítsd el a kupakból, ha tudod, de vele együtt is megfelel. A kefét jó alaposan mosd át, hogy ne maradjon rajta szempillafesték, és egy tiszta kefét kapj. Ezt utána tudod használni a szemöldököd kifésülésére, vagy esetleg a szempilláidhoz, ha összeragadt volna a sok spiráltól. 

Egyes alapozókat, szájfényeket, és egyéb termékeket kis tégelyekbe árulnak. Ezek is nagyon hasznosak tudnak lenni, ha kifogyott belőlük az adott termék. Egy kis tisztogatás, és a rajtalévő matricák leszedegetése után kerülhetnek bele csillámok, amiket a sminkedhez és a körmödhöz is egyaránt használhatsz, valamint szájfény, de hogy hogyan, arról nem sokára említést teszek.

Egy nem tetsző rúzsból könnyedén szájfényt varázsolhatsz. Nem kell hozzá más, csak egy kis vazelin, és kis darabka a rúzsból, ezeket pedig egy tégelybe helyezed (erre is kiváló a tégely), majd összekevered, és hagyod egy kicsit megszilárdulni. Ezután egy sokkal halványabb árnyalatot kapsz szájfényként a nem kedvelt rúzsból.

A széttört szemhéjfestékre, pirosítóra, púderre is van gyógyír. Nálunk a patikában 70%-os alkoholt lehet vásárolni. Ha ebből öntötök egy keveset a széttört porra, majd pedig egy zsebkendő segítségével szépen a helyére nyomkodjátok, akkor a kapott massza tökéletesen visszaáll az eredeti formájára. Az alkoholtól nem kell megijedni, ugyanis csupán csak fertőtlenít, és egyébként is hamar elpárolog. Egyébként az alkoholt ecsetek tisztítására is ajánlott alkalmazni.

Ha szeretnél egy krémesebb, jobban fogó szemceruzát, akkor jó hírem van: nem kell rá pénzt költened. Csupán egy öngyújtóra lesz szükséged. Kezd el a ceruza hegyét felmelegíteni. Nem kell a lángba tartani, hiszen így is elég olvadékony. Egészen addig tartsd a tűzhöz közel, amíg azt nem látod, hogy a ceruza hegye elkezd fényleni. Ezután egy sokkal krémesebb, maszatosabb szemceruzát kapsz, amíg ki nem hül. Ezzel például nagyon megkönnyíted a dolgodat, ha füstös szemekre vágysz. Arra azonban figyelj, hogy nem legyen olyan meleg a ceruza, ha a szemhéjadon használod, hiszen könnyen megégetheti a bőröd.

Sajnos sokszor esünk abba a hibába, hogy vagy túl sötét vagy túl világos alapozót vásárolunk meg. Ha több alapozód van, akkor ne pánikolj, hiszen könnyen kivilágosíthatod a sötétebb alapozót. Ha van egy világosabb színűd, akkor egyszerűen csak keverj össze a kettőből egy keveset. Kísérletezz az arányokkal, és meglátod, így a sötét vagy a világos alapozó sem megy kárba.

Remélem, hogy ezzel valamelyest tudtam nektek segíteni. Esetleg nektek van valami különleges, bevált praktikátok a sminkek terén? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése