2014. augusztus 30., szombat

Ombre körmök szemhéjpúderrel

Ismét egy köröm tutoriállal érkeztem, de ezúttal nem lesznek hozzá képek, ez inkább olyan inspiráció jellegű lesz. Egyrészt azért nem készítettem fotókat, mert múltkor is megszenvedtem vele elég rendesen, másrészt meg azért, mert könnyű elmagyarázni, nem szükséges látni ahhoz, hogy érthető legyen. 


Az "ombre" szó az utóbbi egy-két évben elég gyorsan tört be a köztudatba, szinte minden fiatal képben van a szó jelentésével. Megjelentek az átmenetes hajak, sminkek, ruhadarabok… De mi a helyzet a körmökkel? Nos, a körmök sem maradhattak ki az őrületből. Sok féle módszert kipróbáltam az elkészítése érdekében, de eddig ez bizonyult a legkönnyebbnek számomra, így szeretném veletek is megosztani.

Egy világos körömlakkal az egész körmömet kilakkoztam első lépésként. Ha nem túl erős a lakk, mehet két rétegben is, de a legfelső réteget ne hagyjátok megszáradni. A világos körömlakktól jóval sötétebb színt válasszatok, mert így sokkal könnyebb lesz megalkotni az átmenetet. 

De ne a körömlakkjaitok között keresgéljetek ezúttal, hanem a szemhéjpúdereitek között. Válasszatok minél élénkebb színeket, hogy vidámabb legyen majd a végeredmény. Ha kiválasztottátok a színt, akkor csak annyi a dolgotok, hogy fogtok egy applikátort, amit nem igazán használtok semmi másra (mert ezután a festés után nem használható sminkeléshez), belemártjátok a szemhéjpúderbe, és rányomkodjátok a körmötökre. Biztosan több rétegre is szükségetek lesz a szemhéjpúderből, úgyhogy ne ijedjetek meg, ha az első pár nyomás után nem olyan lesz, mint amire számítotok. 

Ha megszáradtak a körmök, utána mehet egy fedőlakk, és már készen is vannak az ombre körmök. Ugye milyen egyszerű? :)

Ti kipróbálnátok ezt a körmöt? Esetleg van egy jó praktikátok az ombre körmök elkészítésére? Írjátok meg!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése