2014. augusztus 12., kedd

Milyen színű a szemed? Igazitsd hozzá a sminkedet!

Sziasztok! Ismét a szemekről lesz szó, de ezúttal a téma a szemszínhez a megfelelő színű szemsmink kiválasztása lesz. Mint a bőrtónusnál, a szemformánál, itt sem olyan könnyű behatárolni, hogy most akkor ez meg ez jól áll, ez meg ez pedig nem. A hajszíntől, a bőrtónustól egyaránt függ, így csak annyit tudok javasolni, hogy kísérletezgessetek!


Egyébként az a tapasztalatom, hogy általában mindenki elsőre ráérez, hogy milyen szín passzol hozzá, miközben nagyon el sem gondolkozik rajta. Úgyhogy először gondoljátok át, hogy mit szoktatok viselni, és úgy kezdjétek el olvasni a cikket. Valószínűleg a viselt színekkel találkozni is fogtok az adott szemszínnél. 

Barna szem esetén könnyű dolgod van, hiszen ez a szín a három alapszín keveréke (piros, kék, sárga), így  szinte minden szín jól állhat neked, a kéktől kezdve a pink sminkig. Persze mint említettem, nincsen kőbe vésve, hogy minden barna szeműnek jól állnak ezek a színek, ki kell kísérletezni. A fekete tusvonalat, szemceruzát azonban ne spórold ki, hiszen a barna szemnek még egy kis pluszt ad, sokkal csodálatosabb, igézőbb lesz tőle a tekinteted. Még azzal is nagy szerencséd van, hogy a barna szeműek táborát erősíted, hogy a te szemszínedhez passzol ám legjobban a füstös smink, úgyhogy ne félj alkalmazni!


Kék szem esetén arra kell figyelned, hogy visszafogottabb, barnább, natúrabb színeket alkalmazz a szemeden, hiszen ez remekül kiemeli a kékséget. Ez igaz a szemceruzákra és a szempillaspirálokra is - ha teheted, használj belőlük barnát! Persze a fekete tusvonal is ugyanolyan jól mutat, de mégis barnával az igazi. Ha valami merészebbet szeretnél alkalmazni, akkor a narancsos, lilás árnyalatok felé érdemes hajlani, hiszen ezek mutatnak csodásan egy kék szemhez, hiszen nem szorítják háttérbe, nem veszik el a színe. Valamint a bordó színek is megállják a helyüket egy kék szemű leányzón.


Zöld szem esetén sötétebb árnyalatokra kell törekedni. Nem feltétlen feketére, de nem is a pasztell színeket kell keresni, hiszen azok nem emelnék ki a zöld szem gyönyörű ragyogását. A zöld színhez hihetetlenül jól megy lila, ezért is említettem meg először, de a bordó, burgundi színek is megfelelően kiemelik a szemszínt azáltal, hogy nem rikító színek, hanem sötétek, így mélységet kölcsönöznek neki. Az említett ritkító színeket mindenképpen kerülni kell, mert a zöld szem alapjáraton is elég fénylő tud lenni, és mondjuk egy erős pink használata csak háttérbe szorítaná a szép szemedet. 


Természetesen még milliónyi szemszín-kombináció létezik, de úgy gondoltam, nem fogom felsorolni az összeset. Egyrészt, valamikor könnyű megállapítani, hogy mondjuk inkább a kék vagy a zöld felé hajlik a szemed. Másrészt, nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy kísérletezzetek, mert az még távolról sem elég, hogy elolvastak a témában egy cikket, ki kell tapasztalnotok magatoknak ezeket a dolgokat.

Nektek milyen színű a szemetek, és milyen szemsmink vált be leginkább hozzá? Mi az, amit a cikk elolvasása után mindenképpen kipróbálnátok, és mi az, ami elvileg illene a szemszínetekhez, csak nem meritek bevállalni?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése