2014. augusztus 4., hétfő

Hűvös vagy meleg a bőrtónusod?

Nem sokára a szemformákról is szót ejtek, de előtte még a bőrről is pár szót így a végén. Kicsit szerintem elkéstem ezzel, mert valószínűleg a legelején kellett volna ezt a bejegyzést közzétennem, de inkább később, mint soha!

Akár hiszed, akár nem, az arcodnak is van egy tónusa, melyhez az alapozót kell kell kiválasztanod. Valószínűleg feltűnt már, hogy vannak a boltokban sárgásabb, valamint rózsaszínes, világosabb árnyalatú alapozók. Ez azért van, mert egyes embereknek meleg, más embereknek pedig hűvös a bőrtónusuk. 

Több helyen olvastam, hogy a bőrtónusodnak az ellentétét kell figyelembe venned az alapozó kiválasztása közben: tehát ha meleg a bőrtónusod, akkor hidegebb árnyalatokra kell beruháznod. Szerintem ez így nem igaz, mivel ha belegondolunk, hogy néz már ki, hogy az arcunk más árnyalatban "pompázik"? Igen, igen, nagyon szépen el lehet oszlatni az alapozót, de azért egy teljesen más színt szerintem lehetetlen a valódi színeddel összeegyeztetni.

Én is találomra válogattam az alapozóimat régebben, mivel fogalmam sem volt róla, hogy a bőrtónushoz is igazítani kell, azt meg még inkább, hogyan lehet ezt megállapítani. Most ebben akarok nektek egy kicsit segíteni.



Több módszerrel is meg lehet állapítani a bőrtónusod színét, de mint majd azt a szemformáknál is említeni fogom, nem nagyon lehet azt mondani, hogy valaki egy kategóriába tartozik. Tehát lehet, hogy például hűvös a tónusod, de mégis jellemzőek rád azok a dolgok, amik a meleg bőrtónusú emberekre. 

1. Ékszerek felpróbálása. Mivel lányok vagyunk, szeretjük az ékszereket, az arany és az ezüst színűeket egyaránt. Próbálj meg mindkét színből egy fülbevalót vagy nyakláncot. Ha az arany szín jobban passzol a bőrödhöz, akkor valószínűleg meleg a bőrtónusod, azonban ha az ezüst jobban áll, akkor a hűvös bőrtónusú emberek táborát erősíted.

2. A vénák elárulják. Állítólag a csuklónkon látható vénák is alkalmasak a beazonosításra. Ha a színük zöldes, akkor meleg a bőrtónusod, ha jól kivehetően, egyértelműen kékek, lilásak, akkor pedig hűvös.

3. Irány a nap! Ha imádsz napozni, mert mindig olyan jól megfog a nap, és mindig megjegyzik, hogy milyen szép barna lettél, akkor elég valószínű, hogy a bőrtónusod meleg. Viszont ha kerülöd a napot, mert tudod, hogy úgyis leégnél; vagy ha esetleg ez nem történik meg, akkor sem barnulsz semmit, akkor a bőrtónusod bizony hűvös.

4. Rúzspróba. Kapd elő a rúzsaidat, és kísérletezz velük! Ha a rikító, hidegebb árnyalatú rúzsoktól nem tűnsz olyannak, mint aki megbetegedett, akkor a bőrtónusod a hideg felé hajlik. Ha a narancsos színekben érzed magad igazán jól és szépnek, az azért lehet, mert meleg bőrtónussal áldottak meg.

5. Milyen a szemszíned? A szemszínnel is meg lehet állapítani, hogy milyen a tónusa a bőrödnek, bár ez kicsit nehezebb tészta. A szürke és a kék szeműek többségben hűvös bőrtónusúak, a világos barna, mogyorószínű szeműek pedig meleg bőrtónusúak. A sötétebb barna és a zöld szemeknél ezt nehéz meghatározni, mert beleeshetnek mindkét kategóriába.

Ha a bőrtónusod meleg...

...akkor alapozó terén a sárgásabb árnyalatok után kell kutatnod, ami minél természetesebb színű. A szemsmink színének kiválasztásakor a barnásabb, aranyosabb színeket részesítsd előnyben, valamint a pirosítóból a sárgásabb, narancsos árnyalatokat válaszd.

Ha a bőrtónusod hideg...

...akkor az alapozódnak rózsaszínesebb árnyalatba kell hajlania. A zöld, a kék, a rózsaszín, valamint a lilás szemsminkek remekül állnak rajtad, pirosítónak pedig valami rózsaszínes árnyalatot szerezz be, hiszen ez passzol a bőrödhöz.

Sikerült megállapítani a bőrtónusotokat? 

2 megjegyzés: