2014. augusztus 28., csütörtök

Tippek, amit el kell olvasnod, ha hullámos a hajad

Sziasztok! Ezúttal Niki kérésére írtam egy cikket a hullámos hajról, így kicsit elgondolkoztam, hogy mégis ezt hogyan kéne tálalnom, és némi próbálkozás, formázgatás után végül megszületett az eredmény, úgyhogy ha a hajad esetleg hullámos, akkor mindenképpen olvasd el ezt a cikket, mert hasznos tippek is lehetnek benne számodra.

Nos, nem tudom, hogy cikk kérőjének mennyire hullámos a haja, így inkább a sajátomból indulok ki, mert sokkal egyszerűbb lesz a dolgom. Tehát, nekem szörnyű a hajam. A hullámos és az egyenes között van valahol, és tulajdonképpen sehogy sem áll. Iszonyatosan nehéz kordában tartani, hiszen például elől sok rövid szál van a hajamban (babahaj), amik vasalás nélkül lehetetlen pozíciókat vesznek fel egy-egy alvás után.

Bármennyire is ellenzem a hajvasaló használatát, sajnos szinte minden nap kell alkalmaznom, ha elmegyek valahova. Ha nem is az egész hajamon, a babahajakat sosem hagyhatom ki, mert tényleg katasztrofális.

Mindenhol azt olvasom, hogy milyen könnyű az ilyen hajjal bánni, és hogy nagyon jól néz ki. Niki, te nem tudom hogy vagy vele, de az enyém sehogy sem áll, úgyhogy ezt a véleményt én egyáltalán nem osztom. A göndör hajnál még lehetséges, hogy ez a helyzet, de a hullámosnál közel sem.

A frizurák terén nagyon óvatosnak kell lenni, hiszen nem minden állhat jól. Aki nem szereti vasalni a haját például, annak frufrut nem ajánlok, hiszen ha hullámos a haja, valószínűleg az elől lévő kevés haj sem fog nyíl egyenesen állni, így vasalni kell, ha pedig arra esetleg nem jut idő, akkor is nehéz olyan frizurát kreálni magadnak gyorsan, ami "elfedi" a frufrudat, mert nem olyan egyszerű eltűzni, stb.

Azonban egy szép, hullámos haj számos frizuránál nagyon bejön, és szóba jöhet bármilyen hossz, stb., bár ahogy tapasztaltam, mindig az egyszerűségre kell törekedni ennél a hajnál, óvatosan kell vele bánni, mert például az én hajam a hosszától függően változtatja az alakját, a hullámosságát, stb.

Elhoztam nektek több hajhosszt is hullámos hajjal, amik szerintem magukért beszélnek. Természetesen nekem sem olyan a hajam, mint az alábbi képeken, de ha hasonló hajatok van, akkor például egy rövidebb frizurát is érdemes bevállalni, hiszen nagyon jól mutathat!

 

 

Nekem már régóta álmom, hogy az első képen szereplő haj hosszára levágassam az enyémet, és bár fogalmam sincs, hogy festene, egy próbát szerintem megér, és legalább a hajam is eléggé megfrissülne.

Hogy kicsit jobb tartása legyen a hajadnak, ha hullámos, akkor egy nagyon könnyű dolgot bevethetsz. Van egy úgynevezett tengerparti hullámokat előidéző sós spray, amit már külföldön nagyon sokat használnak, nálunk ez kevésbé elterjedt. Ez nem túl harsány, inkább kicsit kócosabb, "tengerparisabb" hullámokat eredményez, még egyenes hajon is. Úgyhogy ha a hajad hullámos, akkor érdemes beszerezni egy ilyet, mert csak még jobban fokozza a hullámokat, és sokkal szebb hatású lesz tőle a hajad.

A got2b-nek a sprayét találtam, amit nálunk is meg lehet venni, ez pedig a "Beach Girl" nevet viseli, és 2000 forint alatt kapható a boltokban, úgyhogy annyira nem vészes. Én mindenképpen ajánlom ennek, vagy egy hasonló termék beszerzését, hiszen hihetetlen különbségeket lehet vele elérni.

Azonban ha erre nem költenél pénzt, de mégis szeretél egyet, természetesen otthon is könnyedén elkészítheted a sós spraydet, ami lehet, hogy nem olyan tartós, mint azok a termékek, amiket a drogériában lehet kapni, de legalább mindig kéznél lesz egy hasonló termék.

Tehát, szükség lesz hozzá egy csésze meleg, langyos vízre, de semmiképpen se legyen forró, valamint két evőkanál keserűsóra, azaz más néven epsom-sóra, amit a gyógyszertárban lehet beszerezni. Szükséged lesz még Himalája vagy tengeri sóra, de csak fél evőkanál erejéig. Az Aloe Vera gél sem elhanyagolható, csak az a nagy gond vele, hogy nagyon drága - drágább, mint a got2b-s termék, úgyhogy akkor érdemes elkészíteni ezt a sprayt házilag, ha a drágább hozzávalók otthon is megtalálhatóak. Fél teáskanálnyi balzsamra is szükséged lesz, lehetőleg olyanra, ami természetes alapanyagokból készült. Ha van otthon jojoba- vagy mandulaolaj, akkor azt sem félj használni, de természetesen csak pár csepp kell belőle. Egy két csepp illóolaj is belekerülhet a készítménybe, hogy legyen valami illata is, de arra figyeljetek, hogy ne legyen olyan erős, mert hosszútávon az erős illatától hihetetlenül meg tud fájdulni az ember feje. Ha szeretnél, tehetsz bele egy kis citromlevet a haj fényessége miatt, valamint egy könnyebb alkoholt - mondjuk vodkát -, hogy lágyabbá tegye a tincseidet.

Ezután össze kell keverni, beletölteni egy már nem használt sparynek a dobozába, majd fel kell rázni, hogy a só nagyjából feloldódjon. Ezután pedig ki is lehet próbálni! Érdemes hűtőben tartani a szobahőmérséklet helyett, ugyanis tovább elállhat így.

És milyen lesz az eredmény? Nos hagyjából valahogy így kell elképzelni:


Nem tökéletes hullámok, amit egy hajsütővassal lehet elérni, de ezért is tengerparti hullámoknak nevezzük őket, hiszen olyan, mintha most léptél volna ki a tengerből, leheveredtél volna a forró homokban, és kissé kusza, de imádnivaló hullámokat kaptál volna pár perc múlva, ahogy a tűző napon megszáradt a hajad.

Úgyhogy szerintem akinek szép hullámos haja van (és nem olyan, mint nekem), az tegyen még többet érte, hogy jól előjöjjenek a természetes hullámai. És szinte bármilyen frizura jól áll - legalábbis a hosszt illetően - én egyedül a frufrut nem ajánlom. 


Ha kicsit kusza lett a cikk, azért elnézést kérek, csak nem volt olyan könnyű felépíteni ezt a témát, de remélem, hogy érhető lett, és nem váltottam gyorsan a mondanivalóim között.

Ti kipróbálnátok rövidebb/hosszabb hajat is hullámosan? Esetleg beszereznétek egy tengerparti hullámokat előidéző sprayt? Vagy használjátok is? Írjátok meg!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése