2014. augusztus 14., csütörtök

Szempillák ápolása

Akár hiszitek, akár nem, az is nagyon fontos, hogy a szempilláinkról is gondoskodjunk, akár a hajunkról, vagy bármi másról. Általában mindenki azt szeretné, ha hosszú, dús szempillái lennének, de sajnos ha ez nem jön össze, akkor sem kell keseregni, mert van néhány tipp és módszer, amivel növelhetjük a hosszukat, és dúsíthatjuk a pilláinkat - szempillaspirál nélkül, természetesen. 


Nos, először leszögezném azt, hogy lehet, hogy kesergünk  szempilláink miatt, például, hogy milyen kevés van, de legtöbbször meg sem fordul a fejünkben, hogy ez csakis magunknak köszönhetjük. Ugyanis, a szemhéj kihúzása szemceruzával, tussal közel a pillák tövéhez elég ártalmas lehet, hiszen a festék irritálja a bőrt, gyulladást okozhat, ami nem kedvez a szempilláidnak, így hullani kezdenek. 

Továbbá, szempillaspirálból sem mindegy, hogy milyet használ az ember. A vízállóak ugyanis nagyon kiszáríthatják a pillákat, ami töredezést, hullást eredményezhet. Tehát csupán akkor nyúljatok vízálló spirál után, ha az már elengedhetetlen. Mindennapokra semmiképp se alkalmazzátok. 

Leírtam, hogy lehetőleg mit kerülj el, így most jöhetnek azok az egyszerű praktikák, amikkel dúsabbá, hosszabbá teheted a pilláidat: Valószínűleg már sokan hallottatok a ricinusolajról, amit általában a hajon szoktak alkalmazni, de mivel a szempilla is szőr, így ugyanazt a hatást éritek el vele. Egy csepp ricinusolajat masszírozzatok a pilláitokba, lefekvés előtt. Egyébként erre még ugyanolyan jó az olívaolaj, vagy a mandulaolaj is. A lényeg, hogy kitartóan, minden este ismételjétek meg a kenegetést, hogy meghozza a várt hatást. 

Egyébként különböző cégek is gyártanak szempilla erősítő termékeket, amik lényegében úgy néznek ki, mint egy spirál, csak egy olyan "anyag" van benne, ami pozitív hatással van a pilláidra - vagy nem. Az a gond ezekkel, hogy nem mindenkinél válnak be, plusz még drágák is. Ezekért teljesen felesleges kidobni pénzt, amikor az olajakhoz sokkal olcsóbban hozzájuthatsz, és még hatásosabbak is. 

Ez most egy kicsit rövidebb bejegyzés lett, mivel a szempillák ápolása nagyon egyszerű, de hatásos is egyben, így nem igazán volt sok mondanivalóm. Ti már kipróbáltátok ezeket? Ha igen, akkor mit tapasztaltatok? És ha nem, kipróbálnátok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése